CIASTO Z TRUSKAWKAMI NA ZIMNO

CIASTO Z TRUSKAWKAMI NA ZIMNO

Składniki

Masa:
– 500 ml śmietany kremówki 30%
– 2 galaretki truskawkowe
– 1 łyżka cukru pudru
– 250 g truskawek
Wierzch:
– kilka truskawek
– 1 galaretka truskawkowa
Dodatkowo:
– ok. 90-100 g okrągłych biszkoptów

Sposób przygotowania przepisu:

1. Spód blaszki o wymiarach 24×24 cm wyłożyć biszkoptami.
2. Masa : Obie galaretki rozpuścić w 500 ml gorącej wody i ostudzić. Śmietanę kremówkę (schłodzoną) ubić na sztywno z cukrem pudrem. Następnie wlewać powoli zimne galaretki miksując cały czas masę. Dodać pokrojone truskawki i wyłożyć masę na biszkopty. Ciasto włożyć do lodówki, aby masa zastygła.
3. Wierzch: Galaretkę rozpuścić w 400 ml gorącej wody i wystudzić. Truskawki przekroić na pół i układać na zastygniętej masie. Zalać zimną galaretką i włożyć ponownie do lodówki.

 

 

Źródło/przepisy.pl

You May Also Like

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.


The maximum upload file size: 128 MB.
You can upload: image, audio, video, document, spreadsheet, interactive, text, archive, other.
Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded.

%d bloggers like this: